Hoe Youri de Vries van De Badzaak uniek blijft

Hij studeerde bouwkunde aan de LTS, maar toen Youri de Vries in aanraking kwam met de sanitairwereld door een baantje naast zijn opleiding, was hij verkocht. De 36-jarige ondernemer uit Harderwijk is inmiddels al jaren trotse eigenaar van De Badzaak. Het verhaal achter de succesformule van een vakkundige ondernemer.

Door Jasper Boot

Tegels TBE

Exclusief assortiment
"Het is onze ambitie om binnen vijf jaar het middensegment uit de showroom te halen en alleen nog maar luxer segment aan te bieden. De huidige markt vraagt daar ook écht om. De Badzaak wil uitstekende kwaliteit leveren. Wij kiezen met onze visie duidelijk voor het stukje service en kwaliteit, want op die manier kunnen wij ons onderscheiden."

En exclusiviteit dat bieden ze. Een rondje door de showroom leert mij dat De Badzaak zich vooral richt op erkende A-merken. Alles tot in detail mooi afgewerkt. Het typeert voor mij direct de nauwkeurige werkwijze van het personeel van De Badzaak.

Waar voor je geld
Het exclusieve assortiment is in Harderwijk en omgeving ook uniek. "Bij ons ben je budgetair misschien meer kwijt dan bij andere aanbieders, maar de consument krijgt daar ook echt service en kwaliteit voor terug", somt de 36-jarige eigenaar nog even haarfijn op. "Men vindt het ook prettig om één contactpersoon te hebben tijdens de realisatie van een badkamer, toilet of nieuwe tegelvloer. Bij elk project ben ik de projectleider, zodat de klant bij vragen alleen met mij schakelt."

“Wij kiezen met onze visie duidelijk voor het stukje service en kwaliteit, want op die manier kunnen wij ons onderscheiden."

De enthousiaste ondernemer krijgt dan ook een 'kick' als hij merkt dat de klant tevreden is over de oplevering. "Wij moeten het echt hebben van mond-tot-mond-reclame. Het werk dat wij leveren moet ook echt goed zijn, want dat vertelt iemand bijvoorbeeld op verjaardagsfeestjes of housewarmings weer door."

Duurzaam karakter
Wie denkt dat De Badzaak alleen maar badkamers aanbiedt, heeft het niet bij het rechte eind. De specialist heeft de afgelopen jaren ook de nodige tegels in nieuwe en bestaande huizen gelegd. "Mensen realiseren zich soms onvoldoende dat tegels duurzamer zijn dan hout in huis. Tegels houden ten opzichte van hout langer de warmte vast en zijn bovendien nagenoeg onderhoudsvrij. Als je op een vloer van hout wijn laat vallen moet dit snel worden schoongemaakt voordat het intrekt en er een lelijke vlek achterblijft. Een tegelvloer is makkelijker in onderhoud en minder gevoelig."

“Tegels houden ten opzichte van hout langer de warmte vast en zijn bovendien nagenoeg onderhoudsvrij.”

Keramische tegels
"Door keramische tegels kun je wel de look creëren van een houten vloer, maar dan met een duurzaam karakter. Het bespaart niet alleen veel onderhoudstijd, maar het het is ook nog eens beter voor het milieu en je portemonnee", somt de eigenaar nog even voor de verduidelijking op.

Vakidioot in positieve zin
"Ik ben eigenlijk een beetje een vakidioot", lacht Youri. "Je moet doen wat je leuk vindt en dat doe ik. Het blij maken van klanten, dat maakt mij oprecht heel gelukkig." De nieuwste ontwikkelingen volgt zijn personeel ook op de voet. "Vorig jaar stuurde ik mijn collega voor twee dagen naar het Spaanse Valencia om een tegelfabriek te bezoeken. Ik ben mijn verkoper wel even kwijt, maar de ervaring en kennis die hij meenam uit Spanje is voor de zaak goud waard."


Wil jij de showroom van De Badzaak bezoeken? Maak dan vrijblijvend een afspraak of loop gerust eens langs.

Maak een afspraak

Bezoek onze showroom Maak vrijblijvend een afspraak!

Maak een afspraak